Sport 2012.december

Nos, szinte semmi sem történt decemberben. Alig sportoltam valamit. Ennek oka az év végi fáradtság volt. Ki voltam merülve mind fizikailag, mind szellemileg és érzelmileg. A tetejébe ott ólálkodott körülöttem a megfázás és két-három naponta éreztem, hogy a láz kerülget. Az igazi kérdés, hogy miért érzem magam kimerültnek fizikailag és érzelmileg?

Hungarian
Sayusi's tagcloud: 

Conviction

Játék: Splinter Cell Conviction

Brand: Tom Clancy

Kiadó: Ubisoft, Ubisoft Montreal

Kiadás éve: 2010. június

Platform: XBOX 360

A Tom Clancy név a 90-es évek eleje óta a minőségi krimit jelenti nekem. Akkoriban futottam bele a Kokainháború regényébe és jegyeztem meg a nevét egy életre. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy milyen izgalmakat is tartalmaz egy Jack Ryan nevű történész életét követni. Sajnos, a sorozatot még nem olvastam teljesen, de amikkel találkoztam eddig rendkívüli élményt nyújtottak. Valamikor sok évvel ezelőtt olvastam a Szivárvány Hatos című regényt - valahol ott is van a polcomon -, amiből később sikeres játékokat csináltak.

Hungarian

A hajnalcsillag fénye

 Szerző: Bán Mór

Cím: Hunyadi: A hajnalcsillag fénye

Sorozat: Hunyadi

Kiadó: Gold Book, 2008, Hatodik kiadás

Motiváció: történelem

ISBN: 978 963 426 100 1

A fene se tudja már, hogy hol és mikor hallottam erről a sorozatról először. Arra viszont emlékszem, hogy amikor megtudtam, hogy magyar író műve, akkor automatikusan előjött belőlem az a hülye magyar szokás, hogy ami magyar az szar. Tehát, ez a könyv is szar! Eltelt pár hónap, amíg a történelmi regények iránti ellenállhatatlan vonzalmam legyőzte ezt az értelmetlen gőgös hozzáállást és az interneten utánajártam, hogy kifiaborja ez a Bán Mór és mi ez a regény. De szomorúan vettem tudomásul, hogy az első kötet nem kapható sem antikváriumokban, sem a nagy boltokban - Alexandra, Libri, Bookline, stb. - sem a kiadónál. Az volt a tervem, hogy megveszem az egészet és le van tudva az ügy.

Hungarian

Sport 2012.09 - 2012.11.

Időszak

2012.szeptember - 2012. november.

Mérés

Augusztusban vásároltam egy Polar órát, hogy mérjem azt, hogy hogyan alakul a teljesítményem. Hatékonyabbá akartam tenni az edzésemet, mert jártam én futni már két éve, de valahogy nem abba az irányba és nem úgy haladtak a dolgok, ahogy én azt szerettem volna. A következő lépés az volt, hogy vettem egy mérleget én, aki 20 éve alig akartam mérlegre állni. Szerencsémre az alázat adott pár leckét mostanában és a makacsságom nem volt annyira éber. Az órával csináltam pár mérést augusztus végén és szeptember elején és arra jutottam, hogy a súlyomat kell csökkenteni és nem azt figyelni, hogy milyen kilométereket futok.

Hungarian

Automata tesztek refaktorálása

Az elmúlt két napban automata teszteket refaktoráltam és két alapelv felrúgása miatt csinálnom kellett egy csomó (~1000 sor) duplikálást, mert elsődleges szempont az, hogy a tesztek működjenek és legyen egy bármikor használható regressziós csomag.

A tesztek készítésének folyamata

Hungarian
Sayusi's tagcloud: 

Lehet, hogy "Viszlát gmail!"?

Az egész levelezési szokásaimat átalakítom és már készen is vagyok vele olyan 80% -ban. Két dolog miatt teszem ezt, Az első, hogy a Google megváltoztatta a felhasználási feltételeket, a második, hogy meg tudom csinálni. Pár éve egyszer már összeraktam itthon egy elég jó levelezést és most úgy gondolom, hogy megint kell. Ide tartozik még az is, hogy pár éve már a sayusi.hu domain az enyém és szeretném kihasználni az ebből adódó lehetőségeket.

Hungarian
Sayusi's tagcloud: 

Építgetek, fordítgatok, mavenizálódom...

Szeretném azzal kezdeni, hogy itt most nem fogok példákat hozni arra, hogy egy egyszerű projektet hogyan lehet összerakni mavennel. Erre találhatsz rengeteg cikket az interneten. Azt is csak nagy vonalakban fogom megmutatni, hogy én mit csináltam. Kódot csak akkor fogok mutatni, ha valami nagyon izgalmasba futok.

Hungarian
Sayusi's tagcloud: 

Vége

Most nem tudom, hogy egyszerűen csak hozzászoktam Jordan stílusához, vagy a regények között van különbség, de nem emlékszem olyan pillanatra, amikor túl akartam élni a regényt. Az első három kötetben voltak olyan oldalak, amelyeknél az "Istenem, legyen már vége!" érzés volt bennem. Itt nem volt olyan. Nem mondom, hogy végig izgalmas volt, vagy végig ugyanolyan jó volt leszámítva a végén lévő kisebb csavart.

Aiel

Hungarian

Tower Heist

Hungarian
Sayusi's tagcloud: 

Hajtogatás, de nem origami

Egy másik bejegyzésemben írtam arról, hogy a kód és a programozó között van kommunikáció. Itt most azt mutatom meg, hogy a Netbeans erre milyen jó és kényelmes megoldást tud nyújtani. Ez a folding. Ez annyit tesz, hogy ha berakod a kódba mint komment a következő két sort, akkor a Netbeans ott be tudja hajtani a kódot. Ami a két tag között van, azt meg nem fogod látni. Helyette egy téglalapba foglalt szöveget látsz, ami a "desc" -nél van. Ezeketből lehet csinálni "Code Template" -t is.

Hungarian

Pages

Subscribe to sayusi.hu RSS