You are here

Első nap Londonban

 Szépen eltelt az első nap Londonban. Egyszerűen le vagyok nyűgözve ettől a várostól! Imádom, pedig alig láttam belőle eddig valamit is.

Tegnap Lutonon szálltunk le és vonattal jöttünk be. Kényelmes, gyors és nem a legtisztább, de használható. A legjobban a kártyás rendszer tetszik. Aztán metró és hajrá. Az Oyster card rendszertől teljesen készen vagyok! Mennyire egyszerű, jó, könnyen kezelhető és ennyi. A metrókocsik (egyébként Alstom kocsik) alacsonyak és eddig párszor már bevertem a fejemet és utálom, hogy hajlongani kell.

Miután először beszorultam a kapuba a bőröndömmel rájöttem, hogy van célja annak a kis kapunak ott oldalt és nem véletlenül áll ott egy ember és figyeli az utasokat.

A szállásunk a Hyde park mellett van és nagyon szép. Pár nap múlva fogok képeket is csinálni. Az ügyfél irodája a belvárosban van és frankón meg tudjuk közelíteni a Central Line metróval.

Ami a legjobban tetszik azok az emberek. Azt hittem, hogy nagyon nincsen itt szép nő. Éppen az van, hogy nagyon van! Sok-sok gyönyörű nő. Bár, egyik sem eredeti angol, talán tegnap láttam egy szép angol nőt. A többi valamilyen módon félvér, vagy nem európai. Ennek ellenére bőven van mit látni.

A másik dolog az emberekkel, hogy udvariasak, kedvesek és normálisak. Nincsen az a törtenő bulldogfejűség, mint Pesten. Ha nekimegyek valakinek, vagy nekem jön, akkor szépen és azonnal bocsánatot kér.

Így elsőre ennyi... Azt hiszem, hogy itt szívesen élnék pár hónapot vagy évet. Tetszik.

Undefined
Sayusi's tagcloud: 

Comments

 Csak azt felejtettem el leírni, hogy találtam egy igazi pubot. Holnap vagy valamelyik este el is megyek és a világostól kezdve a barna-feketéig szépen iszom egy-egy korsó sört és olyan mocskos módon, kaján vigyorral a képemen fogom élvezni az olvasást egy angol pubban, hogy csak na...

A másik dolog, hogy ilyen élvezettel még sosem álltam meg egy utca közepén és hagytam, hogy az érzés, ami ott van szépen átjárjon. Érzem, hogy ebben a városban van valami olyan erő, érzés, amit Pesten nagyon ritkán éreztem csak.

 Na van még mit írnom, mert most jönnek elő belőlem az érzések. Szóval, reggel olvastam az újságot és az az érzésem, hogy itt az emberek, a közélet beszélget a dolgokról. Elmondja, olyan felnőtt módon, hogy mi a szösz van. Nem úgy, mint otthon, hogy mindenben fel lehet fedezni, hogy benne van a politikai nézet és az dönt el szinte mindent. Itt ezt nem éreztem és nagyon élvezem, hogy ilyen faszságok nincsenek itt. Ez a kibaszott kultúrált nyugat... mocskosul tetszik!

Örülök hogy tetszik :) Azért szingapúrba is kilátogathatsz majd, ha lesz rá lehetőséged, itt is van látnivaló ;)