You are here

Gene Callahan: Közgazdaságtan hús-vér embereknek

Undefined
Body: 


Adatok

Szerző: Gene Callahan

Cím: Közgazdaságtan hús-vér embereknek

Kiadó: Edge 2000 Kiadó, 2007

ISBN: 978 963 86927 6 7

A motiváció

Egy jó ideje tervezem már, hogy belevágok a közgazdaság nevű tudományba. Az ok az, hogy többet akarok tudni és jobban megérteni, hogy mi a szösz ez. Az elmúlt pár évben nem nagyon volt erre lehetőségem, mert az egyetem erőteljesen megszabta a lehetőségeimet. De az is véget ért.

A másik ok, hogy kisebb-nagyobb kihagyásokkal de folyamatosan olvasom a Figyelőt és a HVG -t, illetve amennyi gazdasági információt csak lehet gyűjtök, olvasok. Egy oka van ennek: ismerni akarom a gazdaság és a pénz természetét, mert akarom, hogy több legyen.

Amikor megláttam a könyvesboltban ezt a könyvet nem igazán tudtam, hogy mit kezdjek vele. Féltem megvenni, mert borzongok az "egyszerűen elmondom, hogy mi ez" dolgoktól. Az elmúlt pár évben megtanultam azt, hogy nagyon nehéz olyan embert találni, aki kellő szabatossággal képes elmondani úgy valamit, hogy én vagy bárki más azt megértse. De vállaltam a kockázatot, mert a könyv nem drága. Úgy érzem, hogy nagyon jó az, ha kapunk egy előzetes, könnyen értelmezhető átfogó képet arról, hogy mi is az a közgazdaságtan. Amikor azon gondolkodtam, hogy belevágok, akkor fintorogtam, hogy makró, mikró... Dögunalom... De most meglátjuk, hogy ez a könyv mit képes adni. Mennyire képes velem elfogadtatni a közgázt.

Sayusi's tagcloud: 

Comments

Erről jut eszembe: falura.hu-t láttad már? ;-]
Az oldal alsó fele... :-|

Nem, nem ismerem. Otthon elolvasom, hogy ott mi van. Elsőre viszont iszonyat randa az az oldal, még akkor is ha az információ a fontos. :)