You are here

Add new comment

Lehet, hogy "Viszlát gmail!"?

Hungarian
Body: 

Az egész levelezési szokásaimat átalakítom és már készen is vagyok vele olyan 80% -ban. Két dolog miatt teszem ezt, Az első, hogy a Google megváltoztatta a felhasználási feltételeket, a második, hogy meg tudom csinálni. Pár éve egyszer már összeraktam itthon egy elég jó levelezést és most úgy gondolom, hogy megint kell. Ide tartozik még az is, hogy pár éve már a sayusi.hu domain az enyém és szeretném kihasználni az ebből adódó lehetőségeket.

Visszatérve egy pillanatra a Google változtatására. Nem olvastam még, hogy mik az új feltételek, de azt tudom, hogy a leveleimet szkennelik és az alapján jelennek meg hirdetések a gmail felületen. Ez már bőven elég ahhoz, hogy ne legyek boldog és ne akarjak több adatot kiadni magamról. A Facebookról és a Google szolgáltatásairól a képeket és egyéb dolgokat le fogom szedni és átrakni erre az oldalra, de ehhez még meg kell találnom a jó megoldásokat Drupal szintjén is. A két közösségi oldal meg csak arra lesz használva, hogy legyen link ide.

Az első lépés a levelezésben az volt, hogy telepítettem egy dbmailt a gépemre és elkezdtem fetchmaillel leszedni a leveletket a gmail postafiókomból. A dbmail természetesen az imádott PostgreSQL adatbáziskezelőt használja! Ez már tart egy ideje, mert 5-7 évnyi levélről van szó. Telepítettem egy muttot is, hogy azzal küldjem a leveleket. Akármennyire is próbálkoztam eddig más levelezőkkel a muttnál jobbat nem nagyon találtam itthonra. Gyors és egyszerű.

Az egyedüli problémám az smtp szerverrel akadt. Úgy gondoltam, hogy egy ideig a Google smtp szolgáltatását fogom alkalmazni, de amikor észrevettem, hogy a rajta keresztül kiküldött levelek feladója minden esetben átírásra kerül az authentikálásra használt email címre, akkor ezt hagytam a francba. Most a yahoo szolgáltatását használom, de ha nagyon gáz a helyzet, akkor még tudok vásárolni ilyen szolgáltatást a tárhelyszolgáltatómtól.

Van itt még egy probléma, aminek a végére kell járnom. Ez pedig a Googlegroups, ami birtokol pár olyan levelező listát, amelyek számomra fontosak. Egyelőre még nem tudom, hogy hogyan lehet ezekre feliratkozni nem gmailes címmel, de ki fogom deríteni. Ha más nincsen, akkor csak ezek miatt fenn fogok tartani pár gmail címet.

A Google felhasználási feltételeinek változásáról itt olvashatsz cikket a HVG oldalán.

Sayusi's tagcloud: 

Full HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <drupal6>, <java>, <javascript>, <php>, <python>, <ruby>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <drupal6>, <java>, <javascript>, <php>, <python>, <ruby>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.