You are here

Hajtogatás, de nem origami

Hungarian
Body: 

Egy másik bejegyzésemben írtam arról, hogy a kód és a programozó között van kommunikáció. Itt most azt mutatom meg, hogy a Netbeans erre milyen jó és kényelmes megoldást tud nyújtani. Ez a folding. Ez annyit tesz, hogy ha berakod a kódba mint komment a következő két sort, akkor a Netbeans ott be tudja hajtani a kódot. Ami a két tag között van, azt meg nem fogod látni. Helyette egy téglalapba foglalt szöveget látsz, ami a "desc" -nél van. Ezeketből lehet csinálni "Code Template" -t is. Így egyszerű billentyűkombinációkkal be lehet őket szúrni. Sőt, a sablonokba is bele lehet rakni ezeket a foldingokat!

A Netbeans ad egy másik megoldást arra, hogy a saját kódodban eligazodj osztály szinten. Ez a Navigator, de én ezt nem szeretem. Valahogy nem áll rá az agyam.

// <editor-fold defaultstate="collapsed" desc="Private Fields">

... programkód...

// </editor-fold>

A fenti képen egy REST osztályt láthatsz. A négy műveletnek van egy-egy foldingja és a kód alapértelmezetten el van takarva.

Ezeket a foldingokat lehet több egymásba ágyazottan is használni. Én ezt valahogy így csinálom.

Ez egy olyan osztály amely statikus sztringeket tartalmaz több, egymással összefüggő modul számára. A "PartnerService" és a PartnerTypeService" REST szolgáltatások és ehhez tartozik pár sornyi adat. (Egyébként ebből az osztályból interfészt fogok csinálni, mert így nem kerek a dolog...)

Itt már a "PartnerService" ki van nyitva és láthatod, hogy ott vannak belül a REST műveletek, amelyek a "PartnerService" -hez tartoznak.

Természetesen ez nem óv meg attól, hogy ne adjak értelmes neveket a változóknak. A kettőt együtt alkalmazva nekem sokat segít abban, hogy eligazodjak a saját kódomban.