You are here

Magamról

Hungarian

A teljes nevem Csányi András, de internetes körökben a Sayusi Ando néven létezem Ez a név onnan származik, hogy pár éve találtam egy magyar-japán fordítóprogramot és beírtam a nevemet. Ez jött ki. Ismert vagyok még úgy is, hogy gUHU.

Munkahelyek kissé laza stílusban

A 3 ikszen már túl vagyok és jelenleg tesztmérnökként dolgozom az epamnál. De az életem dolgozós része úgy kezdődött, hogy a Jate Klubban voltam pultos Szegeden 1997-ben. Ezt követően elvittek katonának és ott is maradtam még majd másfél évet parancsnokaként egy 2SZ1 önjáró lövegnek. Itt elvégeztem az Altiszti Akadémiát és lettem rajparancsnok őrmesterként. 2000. decemberében átnyergeltem a Határőrséghez és 2005. márciusában raktam le végleg az egyenruhát. Időközben az SZTE Bölcsészettudományi Karon már 3 évet elvégeztem. Abban a pici szabadidőmben megtanultam programozni php (az egyik szakdogám egy picike kiegészítés volt a Zend Frameworkhöz) nyelven és elkezdtem webfejlesztőként dolgozni Szegeden az azóta már nem létező OnLineWeb Kft -nél. Nem, nem az én érdemem, hogy ez a cég megszűnt. Itt kiderült, hogy a pofázásban még jobb vagyok, mint programozásban ezért átkerültem a RITEK Zrt -hez, mint ügyfélszolgálati munkatárs. Nos, ez izgalmas volt!

A RITEKnél egy önkormányzatok számára készített komplex vállalatirányítási rendszert készítettünk. Ez lefedett pénzügyet, számvitelt, jelentések és beszámolók készítését, személyügyi anyagok kezelését. Voltak olyan speciális területek, mint gyermekétkeztetés és energiafelhasználás. Ezekhez én írtam meg a felhasználói doksit LaTex-ben és oktattam az új felhasználókat. Ezen felül tényleg beleláttam abba, hogy mi kell egy ilyen szoftver üzemeltetéséhez a szerverszobában. Kegyetlenül sokat tanultam adatbázisokról, azok teljesítményéről és a linuxról nagyon kiváló szakemberektől. Arról nem is beszélve, hogy az egész php-ban készült és nagyon jó programozók dolgoztak ott. Hozzátenném, hogy egy részük jelenleg kollegám az epamnál. A harmadik terület, amin nagyon sokat tanultam és hozzájárult ahhoz, hogy kifejlődjön az a jó kommunikációs képességem, ami jellemez az az ügyfélszolgálat volt. Itt alakult ki az, hogy értem mit és miért úgy akarja az ügyfél. Ezt most is tudom kamatoztatni nagyon jól! Mélyvíz volt ez a melóhely és megtanultam úszni. De elfáradtam 3 év után és váltottam.

A következő munkahelyem az Astron Informatikai Kft. volt, ahol az energiaszektor számára készítettünk egyedi fejlesztéseket. Én itt tesztelő lettem. Ez a munkahely volt az, ahol beleláttam és valamennyire beletanultam abba, hogy mi a java és mi a JEE. Közel kerültem az Oracle termékekhez. Összefoglalva: a nagyvállalati informatikához. Annak ellenére, hogy nagyon sokat tanultam és találkoztam egy-két nagyon jó emberrel, akik a barátaim lettek idővel, nem találtam meg azt a közös pontot az Astron és a saját céljaim között, amely ott tartott volna hosszabb távon. Ezért 2 év után ismét váltottam. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ekkor már elvégeztem az egyetemet és két diplomával a kezemben, egy ISTQB - CTFL papírral, illetve az időközben megtanult angollal váltottam az epamhoz 2010-ben.

Az epam az a hely, ahol jól érzem magam. Ismét mélyvízbe dobtak, mert 60-80% -ban angolul kommunikálok angolokkal, indiaiakkal és szovjet utódállamokban lévő kollegákkal. Ez a része volt a legnehezebb. De megtanultam ismét úszni! Sőt, azóta sikeresen letettem egy szóbeli angol felsőfok nyelvvizsgát és tanulok folyamatosan, hogy csiszolgassam a tudásomat. Itt szerencsém volt, mert megtaláltam pont azt a tanárt, aki kell nekem. Az epamnál tesztmérnök vagyok és Seleniummal és C# nyelvvel dolgozom. Itt látom azt, hogy ami a jávában a JEE, az mi a Micsosoft világban.

Tervek

Mivel nem bírok a seggemen maradni és folyamatosan keresem a kihívásokat szeretek felfelé mászni a ranglétrán. Belül meg bizserget folyamatosan éhség az új információk után és emiatt meg tanulok, olvasok és nyitott szemmel és füllel járok, kelek utamon.

Valamikor tervezem, hogy megcsinálok egy BSc -t közgázból és megfejelem egy MSc MBA fokozattal.

Személyesebb dolgok

Szerintem a legfontosabb velem kapcsolatban, hogy mi az, ami motivál engem. Ez egy pedig úgy hangzik, hogy "szerencsés vagyok, hogy vagy nekem!" Mindegy, hogy ezt a barátnőm mondja vagy az ügyfél. A cél ez. Ez az én drogom és én függő vagyok.

Az, hogy katona voltam és mellé tanultam kommunikációt (ez az egyik diplomám), illetve az, hogy nekem az emberekkel való bánásmód egy velem született tulajdonság, lehetővé teszi azt, hogy össze tudjak rakni egy csapatot és működtetni ezt azért, hogy valami célt elérjünk. Igen, ismerem a módszerek nagy részét a "kollektív szívás"-től kezdve az "ostor és cukor" és a "demokratikus vezető" -n át mindefelé. Sőt, a legnagyobb problémám az mostanában, hogy el tudjam mondani, hogy mit érzek és mit látok az emberi viselkedéssel kapcsolatban. Kezelni tudom őket, de elmondani másnak, hogy miért így és miért akkor csináltam valamit, már nem tudom, mert ehhez hiányzik az a tudati szinten lévő tudás és megfelelő tudományos nyelvezet. De a könyvek már itt sorakoznak a polcomon és a szavak vándorolnak be a fejembe.

Egyik ismerősömnek magyaráztam el, hogy látom, érzem a csoportok szintjén lévő folyamatokat és van a fejemben minden pillanatban 20-30 forgatókönyv, amelyek az új információk alapján mindig frissülnek. Emelett még látom a helyzetet szinte mindenki nézőpontjából és ezek alapján vagyok képes döntéseket hozni.

Akármennyire is küzdöttem ellene sok éven keresztül természetes vezető típus vagyok. Egyszerűen nem tudok eltűnni a szürkeségben. Van véleményem, van tudásom és tudom, hogy mit akarok. Képes vagyok a tudást összeszedni, hogy ezt elérjem.

A hozzáértők szerint melankólikus-kolerikus vagyok. Másik hozzáértők szerint (enneagramm) meg kilenceske erős hatos jegyekkel. De van aki szerint meg "jókilenceske". Szerintem meg csak egyszerűen jó!

Sportolok. Szeretek sportolni, de volt olyan időszak az életemben, amikor "csak semmi sport!" elve érvényesült. Ennek eredménye 40 kiló plusz lett, amiből még van hátra 10-15 kiló, amit még le kell adnom. Azt szoktam mondani, hogy bennem meg van a képesség ahhoz, hogy annyira lusta legyek, hogy hízok 40 kilót, de meg van a képesség arra is, hogy ezt leadjam. Lehet utánam csinálni! Kamaszkoromban nyertem egy csomó versenyt judóból és a csúcs egy országos második helyezés lett. Húszas éveimben tai chi volt az életem része és most a kick-box. Pár éve még futok is.

Hobbim a programozás és ott, a jobb oldalon van a Csillagromboló link, ahol megtalálod az okosságaimat. Egyébként meg történelem és a jó könyvek érdekelnek. Az utóbbiról is találsz pár linket ott, a jobb oldalon.

Szeretem a nyílt forráskódú cuccokat annak ellenére, hogy kritizálom őket. Gentoo Linux felhasználó vagyok. A cuccokat, amiket használok nem fejlesztem csak hibajelentéseket szoktam küldeni. Erről is csináli fogok hamarosan egy linket ott, a jobb oldalon.

Szeretem a finom borokat és a jó söröket, de lerészegedni aránylag ritkán szoktam. Megfontolt hedonista vagyok. Talán a sörökről és a borokról is lesz majd egy link ott, a jobb oldalon.

Ha akarsz írni nekem bármilyen okból, akkor a sayusi[pontocska]ando[kukacocska]sayusi[pontocska]hu címet ajánlom figyelmedbe.