You are here

Amazon Webservices

Péntek délután arról tanultunk, hogy mi a szösz is ez az Amazon WebServices, röviden AWS. Röviden, egy cloud megoldás, ahol 'óccóért', mondhatnám 'jóárasítva Szőke Kapitány nélkül' lehet erőforrást bérelni. Az erre fordított idő után az a véleményem, hogy ez egy fasza cucc. Érdemes benne gondolkodni, ha az IT költségvetést erősen keretek között akarjuk tartani.

A hivatalos weboldal itt és egy Wikipedia oldal pedig itt van. Lehet olvasni és hagyni, hogy a gondolatok érlelődjenek... :)

Undefined
Sayusi's tagcloud: 

Comments

Frankó :)
Én a Google App Engine-nel próbálkozok mostanában. Az is jó cucc, érdemes azzal is eltölteni egy kis időt, hátha az is megfelelő.

Csináltam is egy gépet. Katt-katt és volt egy ubuntu szerverem. Toltam is fel rá egy subversiont, mercurialt, gitet és egy redmine -t - ehhez kellett ruby on rails - és tök jó. Sőt, a levelezésem archiválását is meg tudom oldani. (fetchmail -> dbmail).

A poén az egészben, hogy csak akkor kell elindítani, amikor használom és csak azért fizetek ha megy a ketyere. Eddig került vagy 2 dollárba. Ha így haladunk, akkor a havi költsége a ketyerének marad az 5 USD alatt. :)

A másik izgalmas dolog, hogy ha több gépre lenne szükségem teszteléshez vagy valamihez, akkor pár dollárért meg tudom ezeket vásárolni arra a pár órára.

Igen, mutattad a múltkor a Google -nek ezt a szolgáltatását és igen, érdemes pár pillanatot arra is áldozni. De ha vannak tapasztalataid, akkor egy kis szösszenetet írhatnál róla.