You are here

netbeans

Modulok

Amikor még php-ban dolgoztam, hobbizgattam nem láttam és értettem, hogy mi a lényege, értelme annak, hogy moduljaink vannak. Maga a php nem is ad lehetőséget erre. Akkoriban még nem voltak csomagok és nem is volt divat odafigyelni arra, hogy a értelmes elgondolás szerint rakjuk a fájlokat. Amikor előjött ez a téma, akkor mindig elsők között jelent meg az, hogy "dehátmennyiidőmígafájlokatfeolvassaawebszerver". Igen, azon a 2 ezredmásodpercen fog múlni minden.

Hungarian
Sayusi's tagcloud: 

Hajtogatás, de nem origami

Egy másik bejegyzésemben írtam arról, hogy a kód és a programozó között van kommunikáció. Itt most azt mutatom meg, hogy a Netbeans erre milyen jó és kényelmes megoldást tud nyújtani. Ez a folding. Ez annyit tesz, hogy ha berakod a kódba mint komment a következő két sort, akkor a Netbeans ott be tudja hajtani a kódot. Ami a két tag között van, azt meg nem fogod látni. Helyette egy téglalapba foglalt szöveget látsz, ami a "desc" -nél van. Ezeketből lehet csinálni "Code Template" -t is.

Hungarian

Netbeans

Az IDE számomra a Netbeans! Nem tudok egyszerűen megszabadulni, mert jó!

Hungarian
Sayusi's tagcloud: 

A Csillagromboló

Huhhhh... Ez egy combos projekt lesz már most látom, de mintha emiatt kezdtem volna el 7-8 éve komolyan venni az informatikát. Mármint a programozást és az információval foglalkozó tudományokat.

A "Csillagromboló" kifejezés egy beszélgetésben hangzott el, ahol az egyik kollegám olyan panaszkodásképpen ejtette el az a mondatot, hogy "Csillagrombolót építünk!", és tette ezt olyan hangsúllyal, hogy a "bammeg" még illett volna mögé. Ez valahogy megtetszett nekem. Igen, ebben benne van az is, hogy szopatom magam de rendesen! De ha nem ezt tenném, akkor nem haladnék sehova.

Hungarian
Subscribe to RSS - netbeans