You are here

linux

Linux, megint...

Undefined

 Ez már a sokadik oda-vissza váltásom Linux és Windows között. Sokszor én is már csak röhögtem magamon, hogy mi a francot csinálok. De végül kikristályosodott bennem, hogy mi a fontos és eszerint tudok választani a két oprendszer között.

Sayusi's tagcloud: 

Minőségi problémáim a szoftverekkel

Undefined

Van nekem itt egy régi vajúdásom és ezt most ért véget. Pontosabban most azt érzem, hogy elég hosszú időre pontot tettem az ügy végére. Ez azért érdekes és fontos számomra mert meg tudom fogalmazni, hogy mi a bajom. Sőt, el tudom fogadni, hogy nekem ez a bajom és meg tudok barátkozni egy igényemmel.

Sayusi's tagcloud: 

Linux desktopra, hát ennyi...

Undefined

 Ahogy írtam már korábban elkezdtem ismét Gentoot telepíteni. Sőt, vettem két monitort és már-már éreztem, hogy ez nekem nagyon jó lesz. Tévedtem.

Sayusi's tagcloud: 

A beletörődő sóhaj, semmi más...

Undefined

 A Londonban eltöltött két hetem alatt használtam Windows 7 -t. Tetszett. Nagyon és annyira, hogy otthonra is raktam egyet. Élveztem, mert jó. De tényleg. Csakhogy a lelkem mélyén van valami izgő-mozgő valami kis huncutság, bolondság, ami nem hagy nekem nyugodságot osztályrészemül. Igen, a Linux érzés mozog bennem már megint. Igen, a szívatni akarom magam érzéstől nem tudok egyszerűen szabadulni. Igen, a küzdelemre vágyok. Vágyik a fene egyébként, mert a racionalitásom azt mondja, hogy ez egy emberes baromság, de az eszem az csak az eszem, semmi több.

Sayusi's tagcloud: 

collectd, kcollectd

Undefined

 Olvasgatom a Gentoo oldalát és találtam egy izgalmasnak tűnő kis eszközt, amivel lehet figyelni aránylag könnyen, hogy a masinával mi a szösz van. A cucc neve collectd, KDE -ben van egy alkalmazás (kcollectd), ami segít megnézni, hogy milyen adatokat gyűjtött össze az alkalmazás.

Egy újabb cucc, amit meg kell néznem, hogy mire is lehet értelmesen használni.

Vim

Undefined

 No comment...

Sayusi's tagcloud: 

Fire the Fox

Undefined

 Pár héttel ezelőtt gyakorlatilag átraktam minden böngészős dolgomat Google Chrome -ra Firefoxról. Elegem lett a Firefox szarságaiból. Lassú és lomha a Chrome-hoz képest. De ez annyira jelentéktelen kis apróság az életemben, hogy nem is nagyon érdemelne egy bejegyzést egészen addig, amíg a gentoo-user listán meg nem jelenik, hogy másoknak is van ezzel problémája.

Sayusi's tagcloud: 

screen vagy tmux?

Undefined

 Egy ideje vannak már problémáim a screennel és azon gondolkodom, hogy milyen alternatívák vannak előttem. Most találtam egy blogbejegyzést a tmux-ról. A leírás szerint nem tűnik rossznak. Ki fogom próbálni.

Sayusi's tagcloud: 

Ismét egy csodás nap a linux-flame listán

Undefined

Új nap, új témák... A mai nap nagyon fontos témája a WC ülőke.Szóval... Rock n' Roll! :D

Sayusi's tagcloud: 

Érzem, hogy meg fogom magam szívatni megint... Gentoot fogok telepíteni

Undefined

Érzem a bizsergést!

Az agyam egy szeglete már lassan két hete azon pörög, hogy hogyan is kell Gentoot telepíteni. Egy másik részem pedig pörgeti fel az emlékeket és keresi az időt, hogy mikor és hogyan. És erre kapok egy ilyen hírt. Ismét van ck kernel. Beszarás! :)

Sayusi's tagcloud: 

Pages

Subscribe to RSS - linux