You are here

gentoo

Linux, megint...

Undefined

 Ez már a sokadik oda-vissza váltásom Linux és Windows között. Sokszor én is már csak röhögtem magamon, hogy mi a francot csinálok. De végül kikristályosodott bennem, hogy mi a fontos és eszerint tudok választani a két oprendszer között.

Sayusi's tagcloud: 

A beletörődő sóhaj, semmi más...

Undefined

 A Londonban eltöltött két hetem alatt használtam Windows 7 -t. Tetszett. Nagyon és annyira, hogy otthonra is raktam egyet. Élveztem, mert jó. De tényleg. Csakhogy a lelkem mélyén van valami izgő-mozgő valami kis huncutság, bolondság, ami nem hagy nekem nyugodságot osztályrészemül. Igen, a Linux érzés mozog bennem már megint. Igen, a szívatni akarom magam érzéstől nem tudok egyszerűen szabadulni. Igen, a küzdelemre vágyok. Vágyik a fene egyébként, mert a racionalitásom azt mondja, hogy ez egy emberes baromság, de az eszem az csak az eszem, semmi több.

Sayusi's tagcloud: 

Fire the Fox

Undefined

 Pár héttel ezelőtt gyakorlatilag átraktam minden böngészős dolgomat Google Chrome -ra Firefoxról. Elegem lett a Firefox szarságaiból. Lassú és lomha a Chrome-hoz képest. De ez annyira jelentéktelen kis apróság az életemben, hogy nem is nagyon érdemelne egy bejegyzést egészen addig, amíg a gentoo-user listán meg nem jelenik, hogy másoknak is van ezzel problémája.

Sayusi's tagcloud: 

kdepim-runtime

Undefined

Few days ago I started to update my Gentoo desktop and I can't finished yet because I came across few problems. Already I have writing about libpng, and another problem is kdepim-runtime. I made an ticket in Gentoo's Bugzilla. I hope it will be fixed soon.

Sayusi's tagcloud: 

libpng, nothing special, just an update :)

Undefined

 So, few days ago I started to use Gentoo Linux again. The first adventure came fast! :) An libpng update cause lot of errors and broke down few system including mine. Here is the mailing list archive and here is the ticket of the bug in Gentoo's Bugzilla.

Sayusi's tagcloud: 

Xinerama+Composite KDE4

Undefined

 Miután leadtam a szakdolgozataimat és érzem, hogy felszabadulok elkezdtem ismételten a Gentoo felé fordulni. A laposon régebben is volt már, de mostanában egyre gyakrabban használom. Otthon és a munkahelyen is két monitort használok. A laptop egy Dell Latitude E6400, amiben egy nVidia (G98M Quadro NVS 160M) kártya van.

Sayusi's tagcloud: 

screen vagy tmux?

Undefined

 Egy ideje vannak már problémáim a screennel és azon gondolkodom, hogy milyen alternatívák vannak előttem. Most találtam egy blogbejegyzést a tmux-ról. A leírás szerint nem tűnik rossznak. Ki fogom próbálni.

Sayusi's tagcloud: 

Érzem, hogy meg fogom magam szívatni megint... Gentoot fogok telepíteni

Undefined

Érzem a bizsergést!

Az agyam egy szeglete már lassan két hete azon pörög, hogy hogyan is kell Gentoot telepíteni. Egy másik részem pedig pörgeti fel az emlékeket és keresi az időt, hogy mikor és hogyan. És erre kapok egy ilyen hírt. Ismét van ck kernel. Beszarás! :)

Sayusi's tagcloud: 

Linux never gets boring... :D

Undefined

No comment... :D :D :D

 

Sayusi's tagcloud: 

KDE 4.3

Undefined

So, here is the KDE 4.3. Now, isn't installed on my machine because I'm not upgraded my Gentoo Desktop. I think at the weekend I will start the "play" with the new KDE. About screencast, I think it will be cool.

I think the KDE is the most powerful and usable desktop environment what I have ever seen.

Sayusi's tagcloud: 

Pages

Subscribe to RSS - gentoo